Melkøya evakuert etter gasslekkasje

Det lekker gass fra en tank på Equinors anlegg på Melkøya utenfor Hammerfest. Anlegget er evakuert.
Det lekker gass fra en tank på Equinors anlegg på Melkøya utenfor Hammerfest. Anlegget er evakuert. Foto: Ole Berg-rusten / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er opprettet en sikkerhetssone på 300 meter etter en gasslekkasje på Equinors anlegg på Melkøya i Hammerfest onsdag formiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Meldingen om lekkasjen kom inn til nødetatene klokken 11.17 onsdag.

Equinor bekrefter overfor Teknisk Ukeblad at det er en gasslekkasje på anlegget.

– Anlegget er evakuert, og vi jobber med å trykkavlastning, som er en form for sikring, sier pressetalsperson Kjetil Eide i Equinor.

– Melkøya-anlegget er fortsatt i produksjon, enn så lenge. Produksjonen er ikke stengt ned ennå, men det vil den kunne bli. Nå jobber vi med å finne ut hvordan vi skal håndtere lekkasjen, sier Equinor-talsperson Ellen Maria Skjelsbæk til E24.

Hun sier at det lekker fra en tank på prosessområdet, og at de jobber med å få oversikt over situasjonen.

– Det jobbes med tiltak for å stanse lekkasjen, som vi vet hvor er, men vi kjenner ikke omfanget, sier operasjonsleder Theodor Weberg Ellingsen i Finnmark politidistrikt til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til VG sier han at det ikke er noen umiddelbar fare for verken brann eller eksplosjon.

Anlegget Hammerfest LNG produserer gass som vanligvis utgjør 5 prosent av norsk gasseksport, med 6,5 milliarder kubikkmeter gass i året. Gassanlegget på Melkøya ble rammet av brann i september 2020 – og produksjonen måtte stenges i vel halvannet år.