Nattens viktigste nyheter

Foto: Roman Hrytsyna / AP / NTB
Foto: Roman Hrytsyna / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 30. mai.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Russiske angrep i Kyiv

Også i natt ble Ukrainas hovedstad Kyiv angrepet av russiske raketter og droner. En person ble drept, en er fraktet til sykehus og minst to andre ble såret i angrepet.

Det brenner flere steder etter eksplosjonene myndighetene i byen ber folk om å holde seg i tilfluktsrom. Det er tredje natten på rad at Russland angriper hovedstaden.

Skyting ved strand i Florida

Ni personer, deriblant tre barn, er såret i en skyteepisode ved en strand i Florida i USA. En antatt gjerningsperson er pågrepet, mens det letes etter en annen.

Skytingen fant sted ved Hollywood Beach mens det var duket for markering av Memorial Day. Ifølge den innledende etterforskningen utviklet en krangel mellom to grupperinger seg til en skyteepisode.

Skogbranner i Canada

Flere hundre skogbranner herjer i Nova Scotia-provinsen øst i Canada. Mer enn 16.000 mennesker har måttet flykte fra hjemmene sine i byen Halifax.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke meldt om skadde, men TV-bilder viser store røykskyer og flere hus og kjøretøy som har brent ned. I går var det skogbranner i åtte av tretten canadiske provinser.

Lut i drikkevannet i Kvinesdal

En person skal ha fått etseskader på huden på grunn av lut i drikkevannet i Kvinesdal i Agder. Folk bes tappe vann i en halvtime før de bruker det.

Ifølge Avisen Agder fikk innbyggere som er knyttet til drikkevannskilden i Storekvina, en tekstmelding om dette i går kveld. Det aktuelle vannet er også brunt. I en av henvendelsene til avisen forteller de at en person som dusjet, har fått etsinger på huden.

Golden Knights til Stanley Cup-finalen

Florida Panthers har fått sin motstander i Stanley Cup-finalen etter at Vegas Golden Knights utklasset Dallas Stars hele 6-0 og tok sammenlagtseieren.

Sluttspillkampen i den nordamerikanske ishockeyligaen NHL ble spilt i Dallas i natt norsk tid. Med resultatet har Vegas Golden Knights fire seirer, mot Stars' to, og dermed blir den sjuende semifinalekampen overflødig. Den første finalekampen spilles lørdag 3. juni.