Nattens viktigste nyheter

Foto: Alex Brandon / AP / NTB
Foto: Alex Brandon / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 29. mai.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Enighet om gjeldstaket i USA

I natt ble USAs president Joe Biden og kongressleder Kevin McCarthy enige om en avtale om å heve gjeldstaket. Nå venter avstemning i Kongressen.

Den demokratiske presidenten og republikaneren McCarthy må fremover jobbe for å samle partifeller i begge leirer til å stemme for avtalen. USA risikerer å gå tom for penger innen 5. juni dersom republikanere og demokrater i Kongressen ikke klarer å bli enige.

Uro i Kyiv etter russisk angrepsforsøk

Mer enn 40 russiske raketter og droner som var på vei mot Kyiv i natt, ble skutt ned, hevder hovedstadens militæradministrasjon.

Det ble meldt om flere eksplosjoner i den ukrainske hovedstaden, ifølge Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko. Det er andre natt på rad at Russland angriper Kyiv.

De konservative vant lokalvalget i Spania

Det konservative partiet PP vant gårsdagens lokalvalg i Spania med 31,5 prosent av stemmene, en oppgang på 9 prosentpoeng fra forrige valg for fem år siden. Sosialdemokratene har med det mistet makten i Valencia, Aragon og La Rioja.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Pedro Sánchez' parti, sosialdemokratiske PSOE, fikk 28,2 prosent av stemmene, viser offisielle tall. Det er en nedgang på 1,2 prosentpoeng fra valget i 2019.

Nord-Korea varsler satellittoppskyting

Nord-Korea har varslet Japan om sine planer om å skyte opp en satellitt i løpet av de neste dagene, ifølge den japanske kystvakten. Det er ventet at det vil skje en gang mellom 31. mai og 11. juni.

Myndighetene i Japan tror imidlertid at satellitt er kodeord for rakett. De mistenker at nordkoreanerne planlegger å skyte opp en langtrekkende ballistisk rakett og advarer Nord-Korea mot å gjøre det.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Masseslagsmål i Bergen

Mellom 20 og 30 personer skal ha vært innblandet i et masseslagsmål i Bergen sentrum. Det skal dreie seg om fotballsupportere fra Brann og Rosenborg. Vest politidistrikt fikk flere meldinger om slagsmålet i området ved Den blå steinen og Festplassen klokka 23.50 i går kveld, men slåssingen skal ha opphørt da politiet nærmet seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I natt opplyste innsatsleder Casper Kaland i Vest politidistrikt til Bergensavisen at de to supportergruppene har samlet seg på hvert sitt utested. – De har fått klar beskjed om at terskelen for å havne i fyllearresten er dramatisk senket, sa han.

Mann alvorlig skadd i arbeidsulykke i Oslo

En mann har fått svovelsyre på deler av kroppen i en arbeidsulykke ved en bedrift i Oslo. Han framstår som alvorlig skadd, ifølge politiet. Oslo-politiet meldte om ulykken, som skjedde ved en kjemikaliebedrift, klokka 2.23 i natt.

– Den skadde er kjørt Ullevål sykehus. Det har blitt benyttet verneutstyr på deler av kroppen. Han fremstår som alvorlig, men ikke livstruende skadd, skriver operasjonsleder Vidar Pedersen i en melding til pressen.