Makspris på 80,7 øre per kWh for strøm mandag

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag blir det høyest strømpriser i Sørøst-, Vest- og Sørvest-Norge. Mellom klokken 20 og 21 vil strømprisen der ligge på 80,7 øre per kilowattime (kWh).

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Midt- og Nord-Norge blir prisen 11,6 øre per kWh på sitt høyeste, viser tall fra strømbørsen Nord Pool.

Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer merverdiavgift (25 prosent), forbruksavgift (9,16 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville landets høyeste makspris vært på 1,13 kroner. I Nord-Norge er det ingen moms på strøm til husholdninger, og i Finnmark og Nord-Troms slipper husholdninger og offentlig forvaltning også å betale forbruksavgiften.

En kilowattime tilsvarer strømbruk på én kilowatt over én time. En dusj på ti minutter bruker i snitt rundt 4,5 kWh, men det avhenger av temperatur og hvor mye vann dusjhodet leverer.

Den laveste kWh-prisen mandag blir mellom klokken 0 og 1 på natten i Midt- og Nord-Norge, da på -0,1 øre. Prisen per kWh blir på sitt laveste i Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge 1,8 øre.

Lørdag var maks- og minstepris i landet på henholdsvis 87,3 øre per kWh og -11,9 øre per kWh. Samme dag i fjor var den på 1,61 kroner per kWh og 9,6 øre per kWh.