Dette skjer i dag

Foto: Gorm Kallestad / NTB
Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Første pinsedag

Det er pinse, som markerer at det er 49 dager siden Jesus Kristus sto opp fra de døde på påskedagen, og dagen der Den hellige ånd viste seg for apostlene. Datoen er blant de største liturgiske høytidene i kristendommen. Første pinsedag er en helligdag i Norge.

Presidentvalg i Tyrkia

Det er klart for andre og avgjørende runde i presidentvalget i Tyrkia. President Recep Tayyip Erdogan, som har sittet siden 2003, utfordres av opposisjonskandidaten Kemal Kilicdaroglu. Valglokalene åpner kl. 7 og stenger kl. 16 norsk tid.

Lokalvalg i Spania

Det skal avholdes lokalvalg i hele Spania, samt regionsvalg i flere av landets regioner. Valget anses som en generalprøve foran høstens parlamentsvalg.

Siste serierunde i Premier League

Det er siste av 38 serierunder i Premier League i England, og ti kamper har avspark samtidig klokka 17.30. De øverste plassene er alt avgjort, men Everton, Leeds og Leicester kjemper alle om å unngå nedrykk.

Finale i ishockey-VM

Det er finale i ishockey-VM for menn klokka 19.20, der Canada møter Tyskland. I forkant er det bronsefinale klokka 14.20, der USA og vertsnasjonen Latvia gjør opp om den siste pallplassen.