Næringsdepartementet legger bort saken mot Norwegian

Næringsdepartementet legger mot saken mot Norwegian. 
Foto: Javad Parsa / NTB
Næringsdepartementet legger mot saken mot Norwegian. Foto: Javad Parsa / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) mente at Norwegian måtte tilbakebetale bonuser gitt under pandemien, men saken er nå lagt bort.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Etter samtaler med vår juridiske rådgiver legger vi nå saken bort, da vi anser at staten ikke har mer å hente økonomisk på å ta videre initiativ overfor Norwegian, skriver statssekretær Halvard Ingebrigtsen (Ap) til Dagens Næringsliv.

Næringsminister Vestre har tidligere insistert på at flyselskapet Norwegian måtte tilbakebetale bonusene som det forrige styret hadde delt ut til den tidligere lederduoen Jacob Schram og Geir Karlsen. Toppene fikk utbetalt 11 millioner hver i bonus i mai 2021.

Det skjedde mens selskapet var avhengig av skattefinansiert milliardstøtte for å holde seg på vingene under pandemien, skriver avisen.

I etterkant hyret departementet en partner i Advokatfirmaet Wiersholm, og det ble laget en juridisk vurdering som konkluderte med at bonusene til Schram og Karlsen var ulovlige. Norwegian tilbakeviste at bonusene var ulovlige.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om departementet har lagt bort saken, mener statssekretær Ingebrigtsen at kritikken har vært berettiget.

– Vi har tatt opp saken med Norwegian en rekke ganger, både i brev og i møter. Styret i Norwegian har erkjent at deler av bonusutbetalingene ikke samsvarte med avtalen vår, og reverserte bonusen utbetalt til Geir Karlsen i 2020. De har også beklaget og skjerpet sine rutiner, sier han.