Oslos varaordfører Abdullah Alsabeehg ut mot kommunen

Oslos varaordfører, Abdullah Alsabeehg (Ap), syns det er for vanskelig å få lov til å arrangere demonstrasjoner eller politiske aksjoner i hovedstaden.
Oslos varaordfører, Abdullah Alsabeehg (Ap), syns det er for vanskelig å få lov til å arrangere demonstrasjoner eller politiske aksjoner i hovedstaden. Foto: Torstein Bøe / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det dreper engasjement, sier Alsabeehg til NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo kommunes kompliserte søknader og lange ventetid, skaper trøbbel for politiske partier i Oslo, mener varaordfører Abdullah Alsabeehg (Ap).

Han syns det er for vanskelig å få lov til å arrangere demonstrasjoner eller politiske aksjoner i hovedstaden, noe som ødelegger for demokratiet.

– Helt urimelig

For å få lov til å arrangere noe på kommunens eiendom, er man nødt til å søke om tillatelse. Søknaden bruker kommunen omtrent to uker på å svare på.

– Det dreper engasjement. Jeg mener det er helt urimelig å vente i to uker for å få tillatelser før man ytrer seg politisk. Det tar altfor lang tid, sier han til NRK.

Flere steder skal man kunne søke digitalt om å leie fra kommunen, men ikke alle steder er inkludert i den digitale løsningen ennå.

Se video: Demostranter angripes – tar ikke igjen

Kommunen jobber med saken

Fordi Bymiljøetaten får inn 1700 søknader om torgleie hvert år, jobber de nå med å inkludere flere steder i den digitale løsningen.

Til NRK forteller kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Bymiljøetaten at de også har ansatt flere som jobber med saksbehandling.

– Vi skal legge til rette for offentlig meningsytring, sier han.