Kommuneoverlege i Trøndelag siktet for 34 voldtekter

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har utvidet siktelsen mot en tidligere kommuneoverlege i Trøndelag. Han er nå siktet for 34 voldtekter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet startet etterforskning av kommuneoverlegen i august i fjor etter å ha blitt varslet av Statens helsetilsyn. Det er 89 personer som har status som fornærmet.

– På bakgrunn av det som er fremkommet i etterforskningen så langt, har påtalemyndigheten funnet grunn til å utvide siktelsen mot tidligere kommuneoverlege til voldtekt i 34 saker, sier Eivind Guldseth, politifaglig etterforskningsleder i saken ved Trøndelag politidistrikt.

Mannen nekter straffskyld.

Ble sagt opp

Sakene legen er anklaget for, er knyttet til hans virke som fastlege. Han var i tillegg kommuneoverlege.

Kommunen sa i januar på en pressekonferanse at mannen er sagt opp.

De første varslene om legen kom tilbake i 2006. Statsforvalteren, den gang fylkesmann, ble ifølge kommunedirektøren kjent med saken i 2007, og Statens helsetilsyn har også vært inne i saken. Politiet mener mannen i 34 tilfeller har utnyttet sin stilling til å få seksuell omgang med pasienter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Den seksuelle omgangen har vært masturbasjon eller bevegelser på en masturbasjonslignende måte i strid med straffelovens paragraf 292, jamfør paragraf 291 om voldtekt, skriver politiet i en pressemelding.

Ifølge politiet gjenstår det fortsatt en god del etterforskning i saken, og siktelsen kan bli ytterligere utvidet.

Vil forklare seg

Mannens forsvarer, advokat Erlend Nilsen, sier at han har gjennomgått den nye siktelsen med sin klient.

– Status er fortsatt den samme. Han nekter straffskyld og er ikke blitt avhørt om enkeltsaker i siktelsen ennå, sier Nilsen til NTB.

Han legger til at klienten er villig til å forklare seg, men at han da vil ha tilgang på journaler. Det har han ikke fått.

– Det er mange forhold han er anklaget for, og uten tilgang til arbeidsverktøyet sitt er det vanskelig å forklare seg i detalj, sier Nilsen.