Årets storstreik kostet LO og YS minst 73 millioner kroner

Jørn Eggum i Fellesforbundet under streikemarkeringen på Youngstorget i Oslo på andre dag av den fire dager lange storstreiken i vår. – Streikebidraget på nesten 40 millioner kroner var vel anvendte penger, mener han. Foto: Annika Byrde / NTB
Jørn Eggum i Fellesforbundet under streikemarkeringen på Youngstorget i Oslo på andre dag av den fire dager lange storstreiken i vår. – Streikebidraget på nesten 40 millioner kroner var vel anvendte penger, mener han. Foto: Annika Byrde / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den fire dager lange storstreiken i vår kostet LO og YS minst 73 millioner kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det viser tall Klassekampen har innhentet.

Ikke alle forbund har full oversikt, men åtte forbund har til sammen betalt ut mer enn 73 millioner kroner i streikebidrag til medlemmer etter den fire dager lange storstreiken i årets mellomoppgjør.

Det var Fellesforbundet, som organiserer de såkalte frontfagene, som var tungvekteren i streiken, med over 11.000 medlemmer i streik, av totalt 24.500 streikende. Så langt har de registrert 32,2 millioner kroner i utbetalte streikebidrag, men tallet kommer til å stige og kan nærme seg 40 millioner.

Vel anvendte penger, mener forbundsleder Jørn Eggum.

– Ja, herregud. Dette er penger innbetalt gjennom generasjoner som vi har saltet ned og forvaltet for å kunne ha økonomisk ryggrad til å ta en streik om det er nødvendig. Det var det dessverre i år, sier han til avisen.