NHO-sjefen: – Høye lederlønninger og millionbonuser hadde en pris

– Det skal være en lærepenge for oss og bedriftene våre at det har en kostnad å øke lederlønninger og bonusutbetalinger, sier administrerende direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon Ole Erik Almlid. Foto: Cornelius Poppe / NTB
– Det skal være en lærepenge for oss og bedriftene våre at det har en kostnad å øke lederlønninger og bonusutbetalinger, sier administrerende direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon Ole Erik Almlid. Foto: Cornelius Poppe / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

NHO-direktør Ole Erik Almlid vedgår at høye lederlønninger og millionbonuser forsuret meklingen mellom NHO og LO.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Almlid erkjenner overfor Adresseavisen at NHO ikke hadde den beste inngangen til meklingen, da oversiktene over lederlønnsutvikling og millionbonuser ble tema før meklingen startet.

– Tallene som kom, var lønn som ble gitt i fjor. Men det skal være en lærepenge for oss og bedriftene våre at det har en kostnad å øke lederlønninger og bonusutbetalinger, sier Almlid.

– Det er et faktum at høye lederlønninger og bonuser gjorde forhandlingene vanskeligere denne gangen, sier han videre.

Almlid sier at sammenbruddet i forhandlingene og streiken er et stort nederlag.

– Selv om streik er et helt lovlig virkemiddel på linje med andre, mener jeg all streik er nederlag. Norge trenger ikke streik nå. De bedriftene som er tatt ut og har fått uttak burde fått drevet som vanlig, sier Almlid.