Rettssaken mot MC-klubben Satudarah har startet

Statsadvokat Ingelin Hauge og politiadvokat Philip Green fra Oslo politidistrikt representerer påtalemyndigheten under forbudssaken mot MC-klubben Satudarah i Oslo tingrett. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Statsadvokat Ingelin Hauge og politiadvokat Philip Green fra Oslo politidistrikt representerer påtalemyndigheten under forbudssaken mot MC-klubben Satudarah i Oslo tingrett. Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag startet rettssaken mot Satudarah, som statsadvokaten ønsker å forby. MC-klubbens advokater sier klubben har utviklet seg siden den kom til Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Påtalemyndigheten mener klubben er en organisert, kriminell gjeng som er involvert i knivstikking, skyting på åpen gate og flere andre alvorlige lovbrudd, skriver NRK.

– Det er for å bygge oppunder klubbens renommé og rykte. At de er «bad guys». Han står og poserer med en ganske heftig kniv. Det er ikke fordi han går i speideren, vil jeg tro, sa politioverbetjent Mats Bjørstad i Kripos.

Politioverbetjenten har nasjonalt fagansvar for MC-kriminalitet og var det første vitnet som inntok vitneboksen i Oslo tingrett.

Dette er den første saken som blir prøvd for retten, etter at det i 2021 kom en ny lov som åpner for forbud mot kriminelle gjenger. Blant annet mener påtalemyndigheten at skytingen mot to tidligere ledere i Young Guns i Oslo sentrum i januar har tilknytning til Satudarah. I tillegg kommer de til å peke på at en lang rekke sentrale medlemmer angivelig ikke har førerkort for motorsykkel.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Advokatene Usama Ahmad og Jon Christian Elden representerer Satudarah i retten.

De mener at klubben har utviklet seg siden de kom til Norge, og at flere av medlemmene er i ferd med å ta motorsykkellappen.

I tillegg leste de fra klubbens vedtekter hvor det står at det bryter med klubbens interne regler å begå kriminalitet.

Det er totalt satt av tre dager til rettssaken.