Nationen: Kjøtt som kan inneholde salmonella, solgt en rekke steder

En liste Nationen har fått innsyn i, viser at åtte ulike kjøttprodukter er solgt til nærmere 30 utsalgssteder i Oslo, Bergen og Drammen, det meste kebabIllustrasjonsfoto.
En liste Nationen har fått innsyn i, viser at åtte ulike kjøttprodukter er solgt til nærmere 30 utsalgssteder i Oslo, Bergen og Drammen, det meste kebabIllustrasjonsfoto. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjøttprodukter som inneholder salmonellabakterier, kan være solgt i store deler av landet, ifølge dokumenter Nationen har fått innsyn i.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge avisa har 4.000 kilo kjøtt måttet kastes, samt at store mengder kjøtt er blitt hentet fra en rekke utsalgssteder.

Ifølge Nationen dreier det seg om fryst storfekjøtt importert fra Namibia. En liste avisa har fått innsyn i, viser at åtte ulike kjøttprodukter er solgt til nærmere 30 utsalgssteder i Oslo, Bergen og Drammen, det meste kebab. Det er imidlertid uklart om alt kjøttet inneholder salmonella.

Administrerende direktør Lars Person i GPS Food Group, som importerte kjøttet, opplyser at det var testet for salmonella av namibiske myndigheter.

– Både vi og eksportøren i Namibia er derfor meget interessert i å komme til bunns i denne saken og prøve å finne svar på om og hvordan salmonella kan forekomme i dette partiet, skriver han i en epost.

Noe av kjøttet er solgt videre til Fatland. Kommunikasjonsansvarlig Stine Rørvik bekrefter ifølge Nationen at selskapet er involvert i saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi fikk garantier om at storfekjøttet var fritt for salmonella, sier hun.

Hun opplyser at saken følges opp i tett dialog med Mattilsynet.

Nylig ble det kjent at flere typer spekevarer fra Pers Kjøkken trekkes tilbake fordi det er påvist salmonella i kjøttvarer som er brukt i disse produktene. Nationen erfarer at disse produktene inneholder storfekjøttet som det er påvist salmonella i.