Spekemat tilbakekalles på grunn av salmonella-risiko

Pers Kjøkken trekker partier av salami og fårepølse. Foto: Pers Kjøkken / NTB
Pers Kjøkken trekker partier av salami og fårepølse. Foto: Pers Kjøkken / NTB Foto: NTB

Pers Kjøkken trekker tilbake flere produkter. Årsaken er at det er påvist salmonella i kjøttvarer brukt i produksjonen av partier av disse varene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Matportalen gjelder det flere varianter av salami, fårepølse og blokksalami, både som skivede produkter og som skalker. Produktene finnes ikke lenger i butikker.

– Varene trekkes tilbake etter påvisning av salmonella i kjøttråvarene som ble brukt til produksjon av de aktuelle varepartiene. Salmonella er en bakterie som kan gi sykdom hos mennesker og som kan overleve i matvarer som ikke er varmebehandlet, heter det.

Kunder bes kaste produktene eller levere dem tilbake der de ble kjøpt.