Fryseboks-saken: Siktet omregistrerte avdøds bil til seg selv

En norsk mann er siktet etter at en kvinne forrige uke ble funnet død i en fryseboks på en adresse i Värmland. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
En norsk mann er siktet etter at en kvinne forrige uke ble funnet død i en fryseboks på en adresse i Värmland. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet tror kvinnen som forrige uke ble funnet død i en fryseboks i Sverige, kan ha blitt lagt der i september 2018. Året etter omregistrerte den siktede mannen kvinnens bil til seg selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag forrige uke ble det ble gjort funn av kroppsdeler fra en norsk kvinne i 60-årene i en fryseboks hjemme hos den siktede nordmannen i Värmland i Sverige. Politiet tror kvinnen kan ha blitt lagt i fryseren allerede i september 2018.

Ifølge NRK viser oppføringer i den svenske Transportstyrelsen at den siktede nordmannen i 50-årene ett år senere – i september 2019 – omregistrerte kvinnens bil til seg selv. Transportstyrelsen er det samme som Statens vegvesen i Norge.

Mannen ble i helgen varetektsfengslet i 14 dager. Han har erkjent likskjending, men nekter for å ha drept kvinnen.

Det var torsdag forrige uke at kvinnen ble funnet død og partert i en fryseboks på en avsidesliggende adresse ved Årjäng i Värmland. Den siktede mannen er tidligere straffedømt i Norge for vold, sedelighetsforbrytelser og flere tilfeller av promillekjøring. Ifølge flere medier er han også straffedømt i Sverige.