Ap-nestleder satser på «trygg styring»

Ap-nestleder og fiskeriminister Bjørnar Skjæran, her sammen med Jonas Gahr Støre, har tro på at velgerne vil vende tilbake.  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Ap-nestleder og fiskeriminister Bjørnar Skjæran, her sammen med Jonas Gahr Støre, har tro på at velgerne vil vende tilbake. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Velgerne vil komme tilbake til Ap hvis regjeringen klarer å lose Norge gjennom krisen, om prisvekst og strømpriser går ned, og om renten ikke blir høyere enn nødvendig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det tror Ap-nestleder Bjørnar Skjæran.

– I krisetid så handler det om trygg styring, like muligheter og sterke fellesskapsløsninger. Vi har satt klare mål: Flere i arbeid, Europas laveste ledighet og å sikre trygghet for folks økonomi og landets økonomi, sier Ap-nestleder Bjørnar Skjæran til Dagbladet.

– Og vi skal stoppe inflasjonsspiralen, legger han til.

Krisemålinger for Ap over tid har ført til debatt og uro om verv og posisjoner i partiet, men Skjæran er klar på at han vil fortsette som Ap-nestleder.

– Jeg synes det er et privilegium å være tillitsvalgt. Jeg står opp hver dag og tenker på hva som er rett for oss å gjøre, sier Ap-nestlederen til Dagbladet.

Skjæran sier at det å stå i stormen utløser «sterke motkrefter» ved at partier til venstre for Ap vil ha mer uansvarlig pengebruk, og de til høyre vil alltid ha lavere skatt til de som har mest.

– Når du skal bruke mange milliarder mindre for å unngå for høy prisvekst, samtidig som vi har tilleggsregninger på grunn av krigen i Ukraina, da blir det stramme prioriteringer, sier fiskeriministeren.