Norske stridsvogner på plass i Ukraina

Fire Leopard 2 stridsvogner fra Panserbataljonen holder vakt i forbindelse med militærøvelsen Trident Juncture på Røros hvor 50.000 soldater, 250 luftfartøyer, 65 skip og 10.000 landkjøretøyer fra 31 nasjoner deltok.
Fire Leopard 2 stridsvogner fra Panserbataljonen holder vakt i forbindelse med militærøvelsen Trident Juncture på Røros hvor 50.000 soldater, 250 luftfartøyer, 65 skip og 10.000 landkjøretøyer fra 31 nasjoner deltok. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Åtte norske stridsvogner av typen Leopard 2 er nå på plass i Ukraina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det bekrefter Forsvaret i en pressemelding. I tillegg til de åtte stridsvognene og støttekjøretøy som er donert, gir Norge øremerkede midler til ammunisjon og reservedeler.

– For Ukraina vil donasjonen av stridsvogner være avgjørende for deres evne til å gjennomføre offensive operasjoner og ta tilbake de landområdene som er okkupert av Russland, sier oberstløytnant Lars Jansen.

Han er sjef for Panserbataljonen på Setermoen i Troms og har inngående kjennskap til stridsvognene som nå er donert. Stridsvognene kan bekjempe mål opptil 4.000 meter unna.

Opplæringen av personell er i gang i Polen i regi av EU.