Store deler av gartneri brant ned i Vestfold: – På vei til stedet ser vi et flammehav

Brannvesenet ble møtt av et flammehav da de ankom gartneriet på Sem tidlig mandag morgen.
Brannvesenet ble møtt av et flammehav da de ankom gartneriet på Sem tidlig mandag morgen. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen / NTB

Store deler av et gartneri på Sem i Tønsberg gikk tapt under en brann tidlig mandag morgen. Vestfoldbanen var i en periode stengt som følge av brannen.

– Store deler av bygningsmassen har gått tapt, og det foretas nå en kontrollert nedbrenning av deler av bygningsmassen, sier operasjonsleder Espen Reite i Sørøst politidistrikt til NTB mandag morgen.

Nødetatene fikk melding om brannen klokken 5.14 mandag morgen.

Kun en time senere hadde store deler av gartneriet gått med i brannen.

– På vei til stedet ser vi et flammehav, og det er i realiteten ikke noe vi kan gjøre bortsett fra å skjerme. Tre store drivhus er tapt, sier vakthavende brannsjef Tor-Atle Jakobsen i Vestfold interkommunale brannvesen på Twitter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tre av fire drivhus gikk tapt i brannen. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen / NTB
Tre av fire drivhus gikk tapt i brannen. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen / NTB

Tre drivhus brant

Det var i en periode kraftig røykutvikling, og røyken trakk mot Sem sentrum. Politiet ba derfor beboere i området om å lukke vinduene.

Reite sier at det kun er ett mindre drivhus som står igjen etter brannen, som ikke var direkte forbundet med de tre som har brent ned.

– Disse drivhusene er laget av akryl, så det brenner fort, sier han.

Det var også fare for at brannen kunne nå en større gasstank, og brannvesenet klarte også å kjøle ned en oljetank, som lå tettere på brannen.

– Tanken med fyringsolje kunne inneholde 5-10.000 liter, ifølge kjentmann på stedet. Vi er godt fornøyde med at vi klarte å skjerme den, sier brannmester Sven Erik Andersen.

Måtte stenge Vestfoldbanen

Ingen personer er savnet, og det er heller ikke meldt om personskade i forbindelse med brannen.

Vestfoldbanen, som går tett inntil gartneriet, var i en periode stengt for trafikk mellom Tønsberg og Stokke, men ble åpnet igjen i 6.10-tiden.