LO-topp krever åpenhet om milliardbonuser i Statkraft

Statkraft økte i fjor bonusutbetalingene med over 1 milliard til rundt 2,2 milliarder totalt. Foto: Berit Roald / NTB
Statkraft økte i fjor bonusutbetalingene med over 1 milliard til rundt 2,2 milliarder totalt. Foto: Berit Roald / NTB Foto: NTB

Statkraft økte i fjor bonusutbetalingene med over 1 milliard til rundt 2,2 milliarder totalt. En LO-topp etterlyser mer åpenhet rundt hvem som mottar bonusene.

– Jeg synes det er vanskelig å fatte, sier forbundsleder Jan Olav Andersen i El- og IT-forbundet til Dagens Næringsliv.

Forbundet har rundt 42.000 medlemmer. Litt over 400 av dem jobber i Statkraft, mens flere hundre andre er medlemmer i selskaper hvor Statkraft er hovedeier.

Det er ikke kjent hvor mange i Statkraft som mottar bonus, og Andersen etterlyser mer åpenhet rundt selskapets bonussystem.

– Det som kanskje er hovedproblemet, er at det er så lite åpenhet rundt dette. Det er vanskelig å finne ut hvor mange det dreier seg om. Er det her enkeltpersoner som har fått mange titall millioner kroner? spør Andersen.

Kommunikasjonsdirektør Claus Sonberg i Statkraft skriver i en SMS til Dagens Næringsliv at de ikke ønsker å kommentere saken.

– Vi har heller ingen ytterligere informasjon eller kommentarer til bonusene utover det som ble rapportert og kommentert på pressekonferansen i forbindelse med fjerdekvartalstallene, skriver Sonberg.