Stadig mindre areal til økologisk jordbruk

Det produseres stadig mindre økologisk mat i Norge. Foto: Frank May / NTB
Det produseres stadig mindre økologisk mat i Norge. Foto: Frank May / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

I løpet av det siste tiåret er jordbruksarealet som brukes til økologisk matproduksjon her i landet redusert med rundt 20 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2010 var nær 574.000 dekar godkjent eller under omlegging til økologisk produksjon. Det utgjorde 5,7 prosent av norsk jordbruksareal totalt.

I 2021 var arealet 451.000 dekar, en nedgang på over 20 prosent. Andelen av det totale norske jordbruksarealet er redusert til 4,6 prosent, skriver Nationen.

Under behandlingen av jordbruksavtalen i 2010 satte Stortinget opp et mål om 15 prosent økologisk matproduksjon i Norge innen 2020.

I 2016 slo Riksrevisjonen fast at det ikke ble gjort nok for å nå de vedtatte målene. Senere samme år droppet Solberg-regjeringen målene.