Gamle varmtvannsberedere lagde vannskader for millioner

Levetiden til varmtvannsberedere er gjerne 15-20 år. Eldre beredere har høyere risiko for for vannskade, opplyser forsikringsselskapet If
Levetiden til varmtvannsberedere er gjerne 15-20 år. Eldre beredere har høyere risiko for for vannskade, opplyser forsikringsselskapet If Foto: IF

Varmtvannsberedere som har gått ut på dato gjør ødeleggelser for millionbeløp i boliger og bedrifter.

I løpet av de tre første kvartalene i fjor håndterte forsikringsbransjen 1.542 vannskader hvor årsaken var slitasje og elde på varmtvannsberederen. Det viser bransjetall fra Finans Norge, gjengitt av If Skadeforsikring i en pressemelding.

826 av disse vannskadene skjedde i private hjemme.

Ligger an til ny skaderekord

Vannlekkasjene i de tre første kvartalene i 2022 gjorde ødeleggelser for 86 millioner kroner i hjem og bedrifter.

– Selv om skadetallene for de tre siste månedene ikke er klare ennå, er skadebeløpene for hele 2021 og 2020 passert med klar margin allerede. Det ligger dessverre an til ny skaderekord der varmtvannstanker har gått ut på dato, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Levetid på rundt 15-20 år

Brorparten av de store skadene skjer i borettslag og sameier der varmtvannsberederne står i skap uten sluk på kjøkkenet.

Levetiden til varmtvannsberedere er vanligvis et sted mellom 15 og 20 år. Eldre beredere har høyere risiko for for vannskade, opplyser forsikringsselskapet If.