P4: Tom Cruise tilbake til Norge

Skuespiller Tom Cruise kommer tilbake til Norge for å spille inn nok en Mission:Impossible-fiilm. Sist var han i Romsdalen for å spille inn «Mission Impossible 7» i 2020. Her sammen med daværende kulturminister Abid Raja.
Skuespiller Tom Cruise kommer tilbake til Norge for å spille inn nok en Mission:Impossible-fiilm. Sist var han i Romsdalen for å spille inn «Mission Impossible 7» i 2020. Her sammen med daværende kulturminister Abid Raja. Foto: Kulturdepartementet / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den amerikanske filmstjernen kommer tilbake til Norge for å spille inn nok en Mission:Impossible-film, bekrefter Norsk filminstitutt til radiokanalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Tom Cruise finner de mest spektakulære beliggenhetene, og vi kjenner til at den filmen delvis skal spilles inn på Svalbard, sier Dag Asbjørnsen, seksjonsleder for internasjonale relasjoner i Norsk Filminstitutt, til P4.

Ifølge radiokanalen vil filmen trolig spilles inn på Svalbard i løpet av de nærmeste ukene. Cruise var også i Norge både høsten 2020 for å spille inn scener til filmen «Mission:Impossible - Dead Reckoning - Part One» i Møre og Romsdal, mens han i 2018 spilte inn scener på Prekestolen i Rogaland til «Mission:Impossible - Fallout».

I desember ble det kjent at produksjonsselskapet Paramount ikke fikk norsk pengestøtte til filming på Svalbard av hensyn til miljø og natur. Nå viser det seg at de fortsatt ønsker å filme i arktisk norsk natur, selv uten pengestøtte.

– Det er positivt at «Mission Impossible» har lyst til å bruke de spektakulære omgivelsene på Svalbard som kulisse. Det jeg har sagt tidligere er at polarnaturen der oppe er sårbar og vi derfor ikke vil utvide filminsentivordningen til å gjelde der – for å ikke belønne økt avtrykk, sier kulturminister Anette Trettebergstuen til P4. Hun utdyper:

– Jeg regner med at de har de nødvendige tillatelser, og tar hensyn til avtrykket i de sårbare områdene.