Årets hagefugltelling: Uvanlig mye flaggspett i Norge

Flaggspetten klatret opp fra 20. plass til 8. plass på listen i den årlige hagefugltellingen. Foto: Jan Erik Røer / Birdlife Norge / NTB
Flaggspetten klatret opp fra 20. plass til 8. plass på listen i den årlige hagefugltellingen. Foto: Jan Erik Røer / Birdlife Norge / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

500.000 fugler er telt opp i den årlige hagefugltellingen. Resultatet viser at flaggspetten var uvanlig tallrik blant de 10.500 hagene som var med i tellingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den årlige hagefugltellingen, hvor alle som ønsker kan delta, arrangeres av Birdlife Norge (tidligere Norsk Ornitologisk Forening).

Det som pekte seg ut i årets telling, var at det var uvanlig mange rapporter om fuglearten flaggspett, ifølge organisasjonen.

– Den har ikke hatt et bedre resultat siden den store flaggspettinvasjonen vinteren 2013/14. Slike sterke forekomster av flaggspett i Norge om vinteren er et resultat av en uvanlig stor bevegelse av arten om høsten, skriver Birdlife Norge i en pressemelding.

Ellers var det kjøttmeisen som toppet listen, slik som tidligere år. Men den har aldri blitt funnet i et så moderat antall som i år, opplyser de.

– Trolig henger dette sammen med en dårlig hekkesesong i store deler av Sør-Norge i 2022.

Videre på topplisten var blåmeis, gråspurv, grønnfink og dompap.