«Ellos Eatnu – La elva leve» vant kritikerpris og publikumspris på filmfestivalen i Göteborg

Regissør Ole Giæver og skuespiller Elle Marie Hætta Isaksen i filmen La elva leve. Filmen vant både kritiker- og publikumsprisen på filmfestivalen i Göteborg. 
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Regissør Ole Giæver og skuespiller Elle Marie Hætta Isaksen i filmen La elva leve. Filmen vant både kritiker- og publikumsprisen på filmfestivalen i Göteborg. Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske filmen «Ellos Eatnu – La elva leve» mottok lørdag kveld både publikumsprisen og kritikerprisen på filmfestivalen i Göteborg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den var en av to norske filmer som deltok i den nordiske konkurransen Nordic Dragon Award, og endte opp med å være den filmen festivalpublikummet satte størst pris på.

Festivalen i Göteborg er Nordens største filmfestival.

Den norske filmen om Altasaken med artist Ella Marie Hætta Isaksen i hovedrollen, får dermed prisen på 400.000 kroner.

– Den setter dagsordenen og gir ny forståelse for et samisk perspektiv på norsk politikk og kraftutbygging, det er fantastisk at både publikummet og kritikerne verdsetter dette så høyt, sier Kjersti Mo, direktør i Norsk filminstitutt.

Filmen vant Den internasjonale filmkritikerorganisasjonen FIPRESCI sin pris. I juryens begrunnelse står det blant annet at «På mesterlig vis formidler filmen den sorgen som ble forårsaket av truslene om forsvinnende kultur og tap av identitet, språk og familiebånd».