To hunder døde etter påkjørsel under Femundløpet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et hundespann ble lørdag påkjørt av en bil ved Galten i Engerdal under Femundløpet. To hunder døde som følge av ulykken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ulykken skjedde ved 11.30-tiden da hundespannet skulle krysse fylkesvei 217 ved Galten gård. Løpsleder Jon Anders Kokkvoll opplyser til Arbeidets Rett at det ikke var fysisk vakt ved veipasseringen. Arrangøren har vært i kontakt med både hundefører og bilfører.

– Det var en sterk uoppmerksomhet av to parter som førte til at ulykken skjedde. Hundespannet var i veibanen, og der kommer det en bil som kjører midt inn i spannet. En hund dør momentant, og en hund er bekreftet med brudd i et bein. Hundeføreren kom uskadd fra ulykken, sier han.

Lørdag kveld opplyser politiet til avisa den skadde hunden er avlivet.

Operasjonsleder Frode Øvreås sier politiet foreløpig ikke vil foreta seg noe, men at kontaktinformasjonen mellom de involverte er delt med tanke på videre dialog i saken.

Det er ikke første gang det skjer en stygg ulykke under løpet. I 2008 kjørte også en bil inn i et hundespann og skadet flere hunder. Femundløpet er et langdistanseløp som går hver vinter. Løpet har start og målgang i Røros.