Bedrageridømt realitydeltaker må likevel i fengsel

Den tidligere realitydeltakeren Carl Aksel Jansen må likevel i fengsel etter å ha brutt vilkårene i et narkotikaprogram med domstolskontroll, har Borgarting lagmannsrett bestemt.
Den tidligere realitydeltakeren Carl Aksel Jansen må likevel i fengsel etter å ha brutt vilkårene i et narkotikaprogram med domstolskontroll, har Borgarting lagmannsrett bestemt. Foto: Berit Roald / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Carl Aksel Jansen, som deltok i realityserien «Paradise Hotel», slapp i utgangspunktet å sitte i fengsel for millionbedragerier, men nå må han likevel sone.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jansen ble i 2021 dømt for å ha svindlet tre menn og tre kvinner for til sammen 4,5 millioner kroner ved å ha fått tak i BankID-opplysningene deres og tatt opp lån i deres navn, skriver TV 2.

Han erkjente i all hovedsak alle bedrageriene i retten. Oslo tingrett kom fram til at bedrageriene ble gjennomført for å finansiere narkotika og besluttet at han måtte følge et narkotikaprogram med domstolskontroll.

Høsten 2022 ble han imidlertid anklaget for å ha brutt vilkårene, og Kriminalomsorgen krevde at han i stedet skulle overføres til fengsel, ifølge TV 2.

De viste til at han gjentatte ganger har brutt avtaler og avgitt positive rusprøver. Jansen har også forlatt landet uten å ha fått samtykke til dette, ifølge kjennelsen fra tingretten.

Tingretten besluttet å dømme Jansen til ett år og ni måneders fengsel. Saken ble anket til Borgarting lagmannsrett, men de avviste anken torsdag denne uken.

– Jeg er nødt til å ta en prat med min klient og vurdere hvorvidt vi skal anke denne avgjørelsen, sier hans forsvarer, advokat Petter Bonde.