TV 2 får advarsel fra Medietilsynet for brudd på reklamereglene

Illustrasjonsfoto: Ned Alley / NTB
Illustrasjonsfoto: Ned Alley / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Medietilsynet har gitt TV 2 en advarsel etter brudd på reglene om reklame. Kanalen sendte reklame og forringet seeropplevelsen under en langrennssprint, ifølge tilsynet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Regelbruddet skjedde under verdenscupen i langrennssprint på Lillehammer 3. desember i fjor da heatene foregikk. Reklamesendingen førte også til at seerne ikke fikk kommentatorlyd.

– I kortvarige øvelser som langrennssprint, er ikke reklame på delt skjerm tillatt. Medietilsynet har derfor gitt TV 2 en advarsel, sier direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet, Hanne Sekkelsten, i en pressemelding.

Reglene åpner for å sende reklame på delt skjerm under direktesendte begivenheter som foregår uten opphold, som for eksempel Tour de France og andre begivenheter av lengre varighet.

– Den kritikken vi fikk underveis og i etterkant av sprintrennet i langrenn 3. desember, var berettiget. Jeg vil understreke at det ikke handlet om reklamen i seg selv, men plasseringen av den, sa TV 2s pressesjef Jan-Petter Dahl til NRK i desember i fjor.