Telenor sier opp 200 ansatte: – Telenor må omstille seg

Telenor sier opp 200 ansatte i Norge.
Telenor sier opp 200 ansatte i Norge. Foto: Lise Åserud / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Telenor omorganiserer, noe som innebærer kutt av 200 stillinger i Norge. Bransjen er i endring, og Telenor er nødt til å omstille seg, forklarer selskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi ønsker å være enda mer kundefokuserte og fremstå tydelig som ett Telenor, uavhengig om du er bredbånds-, TV-eller mobilkunde hos oss. Samtidig skal vi øke verdiskapingen og effektivisere måten vi jobber på. Derfor gjør vi endring på noen av divisjonene våre, sier administrerende direktør Birgitte Engebretsen i Telenor i en pressemelding.

Hun forklarer at bransjen er i konstant endring med rask digitalisering, noe som medfører at Telenor må omstille seg i takt med kundebehov og teknologi.

– Samtidig har vi et behov for kostnadsfokus i en situasjon der prisnivået på mange av våre innsatsfaktorer har økt kraftig, sier Engebretsen.

Endringene innebærer at det skal bli færre ledere og en flatere struktur, forklarer hun.

– Omstillingsprosesser som dette er krevende for de berørte. Det er likevel helt nødvendig at vi fornyer oss og skaper økt verdi for kundene, samtidig som vi ivaretar Telenors konkurransekraft i en utfordrende tid preget av høy makroøkonomisk usikkerhet, sier hun.

De faste ansatte som blir berørt av nedbemanningen, vil få tilbud om sluttpakke med omstillingsbistand.

Dermed vil antallet Telenor-ansatte i år bikke under 3.000 i Norge. I år 2000 hadde selskapet 20.000 ansatte i Norge.