Regjeringen vil endre husleielov og bygningslov for å få nok boliger til Ukraina-flyktninger

Regjeringen vil foreslå endringer i både plan- og bygningsloven og husleieloven for å sikre flere boliger til flyktninger. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Regjeringen vil foreslå endringer i både plan- og bygningsloven og husleieloven for å sikre flere boliger til flyktninger. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen arbeider med endringer i både plan- og bygningsloven og husleieloven. Målet er flere boliger til flyktninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statssekretær Nancy Porsanger Anti (Sp) i Kommunal- og distriktsdepartementet (KDD) opplyser til Nationen at regjeringen jobber med en rekke endringer i flere regelverk for å sikre nok boliger.

– Vi jobber med å utarbeide forslag til endringer blant annet i plan- og bygningsloven og husleieloven for å legge til rette for økt tilgang på boliger. Vi tar sikte på å sende et forslag på høring i nær fremtid, sier Porsanger Anti.

Utlendingsdirektoratet (UDI) anslår at det vil komme 40.000 ukrainske flyktninger til Norge i 2023. Til nå har det kommet vel 37.000 ukrainere til Norge. I tillegg kom det nesten 5.000 asylsøkere fra andre land til Norge i fjor.