USAs forsvarssjef i Oslo

Lørdag var Norge vert for et møte som den amerikanske forsvarssjefen general Mark Milley ledet. Her står han sammen med forsvarssjef Eirik Kristoffersen i forbindelse med møtet.
Lørdag var Norge vert for et møte som den amerikanske forsvarssjefen general Mark Milley ledet. Her står han sammen med forsvarssjef Eirik Kristoffersen i forbindelse med møtet. Foto: Torbjørn Kjosvold / Forsvaret / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs forsvarssjef Mike Milley var lørdag i Oslo, der han ledet et møte for forsvarssjefene fra 13 land. Norges forsvarssjef sier det var et godt møte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De 13 militære lederne møtes flere ganger i året til et fast møte. Denne gang var det i Oslo.

– Vi diskuterte veien videre rundt de strategiske utfordringene som vi står overfor, sier forsvarssjef Eirik Kristoffersen.

Forsvarssjefene delte blant annet sine refleksjoner rundt utviklingen av krigen i Ukraina.

– Samhold og felles innsats blant nære partnere er av stor betydning – både i støtten til Ukraina og for å møte en stor og sammensatt mengde utfordringer, sier Kristoffersen.

De diskuterte også utfordringene i nordområdene sett i lys av dagens sikkerhetssituasjon, opplyser Forsvaret.

Det amerikanske forsvarsdepartementet opplyser at det var Kristoffersen som hadde invitert til møtet.

– Dette møtet er med på å bygge en felles forståelse av strategisk utvikling og informasjon om nøkkelspørsmål. Forsvarssjefene delte syn på utfordringer om Arktis og nordområdene, trusselen fra terrorisme og den endringen i dynamikken i Sør-Kinahavet, sier talsperson Dave Butler i den amerikanske forsvarsledelsen i en uttalelse sendt til NTB.