Over 100 griser avlivet på gård på Fåvang i Gudbrandsdalen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 100 griser er blitt avlivet på en gård på Fåvang i Gudbrandsdalen. Politiet har startet etterforskning av dyreholdet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klokken 10.49 fredag formiddag fikk politiet en melding fra Mattilsynet om funn av flere døde griser på en gård i Gudbrandsdalen.

– Nærmere undersøkelser viste at det var cirka 15 døde griser, og at flere av de om lag 500 grisene på gården var i dårlig forfatning. To veterinærer ble derfor tilkalt, skriver politiet i en pressemelding.

– Over 100 griser ble avlivet på stedet, men flere er sendt for vurdering.

Politiet sier det er for tidlig å si hvor mange flere griser som må avlives. Innlandet politidistrikt har startet etterforskning, og krimteknikere har vært på stedet for å dokumentere forholdene dyrene har levd under.

– Dette er en alvorlig sak, og vi jobber nå med å kartlegge og dokumentere omfanget. Vi jobber også med å finne ut hvordan dette kunne skje. Bonden har erkjent brudd på dyrevernloven. Han er lei seg og ivaretas av helsevesenet, sier politiadvokat Ragnhild Klerud Johannessen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er også kjøttfe på gården, som skal være i god forfatning. Politiet sier de er i dialog med Bondelaget slik at dyrene blir ivaretatt.

Tidligere denne uken fant politiet og Mattilsynet over 200 døde griser på en gård i Trøndelag. Det ble også funnet 76 levende dyr, som ble besluttet avlivet. Eieren av gården er siktet for brudd på dyrevelferdsloven, og erkjenner straffskyld.