Ola Borten Moe: – Jeg er statsråd, ikke tillitsvalgt

Høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp), sier medisinsk teknologi og farmasi er en av veldig få næringer som har like høy lønnsomhet som olje og gass. – Når man skal ha andre bein å stå på, er ikke det et dårlig alternativ Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp), sier medisinsk teknologi og farmasi er en av veldig få næringer som har like høy lønnsomhet som olje og gass. – Når man skal ha andre bein å stå på, er ikke det et dårlig alternativ Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp), lover en «total makeover» av kunnskapssektoren i 2023.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Løftet kommer i et nyttårsintervju med Khrono.

– Det har skjedd veldig mye på kort tid, og det kommer til å skje enda mer i år. Det er en slags «total makeover» av sektoren, sier Ola Borten Moe (Sp) når han blir bedt om å oppsummere sitt første fulle år som statsråd med ansvar for forskning- og høyere utdanning.

Statsråden har gjentatt budskapet til kunnskapssektoren om og om igjen: Den økonomiske situasjonen øker behovet for effektiv bruk av pengene sektoren får tildelt. Borten Moe sier han opplever at budskapet om tøffere tider begynner å synke inn.

På spørsmål om det er viktig for en statsråd å bli likt av sektoren vedkommende skal representere, svarer han kontant:

– Noen mener stillingsbeskrivelsen min er å være en slags tillitsvalgt. Det er jeg ikke. Jeg er statsråd i en regjering som utgår fra hele folket. Akkurat nå er ansvaret mitt å ha overoppsyn med denne sektoren, ikke motsatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han peker videre på medisinsk teknologi og farmasi som en mulig vekstnæring i Norge.

– Det er en av veldig få næringer som har like høy lønnsomhet som olje og gass. Når man skal ha andre bein å stå på, er ikke det et dårlig alternativ, sier Borten Moe og legger til:

– Jeg kjenner ingen som nekter å ta medisin i protest mot farmasiindustrien.