Stengte fjelloverganger og vanskelige kjøreforhold

Fire-fem biler og en buss er involvert i en kjedekollisjon på riksvei 7 ved Bromma i Nesbyen i Hallingdal. Det er vanskelige kjøreforhold en rekke steder i landet. En rekke fjelloverganger er stengt.
Fire-fem biler og en buss er involvert i en kjedekollisjon på riksvei 7 ved Bromma i Nesbyen i Hallingdal. Det er vanskelige kjøreforhold en rekke steder i landet. En rekke fjelloverganger er stengt. Foto: Kåre Henriksen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En rekke av landets fjelloverganger er stengt nyttårsaften. Politiet og veitrafikksentralen advarer mot vanskelige kjøreforhold en rekke steder i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Spesielt på fjellovergangene kan det være ruskete. Vurder om du må ut å kjøre. Og om du må det, så ha med litt proviant i bilen, fyll tanken og legg til god tid, sier trafikkoperatør Erland Tretteskog ved Vegtrafikksentralen til NRK.

I Rogaland er det meldt om liten storm utsatte steder. Flere fergeavganger blir forsinket, innstilt og kansellert som følge av uværet.

Det er også ventet betydelig snøskredfare i store deler av landet.

– Oppsummert for dagen roer det seg litt i Sør-Norge. Det fortsetter med byger og vind lenger nord. Det vil også være ganske dårlig vær i Møre og Romsdal og Trøndelag, sier vakthavende meteorolog Dina Stabell til NRK.

På Østlandet skapte såpeglatte veibaner flere ulykker lørdag, blant annet i Follo og Bærum, der det oppsto store trafikale problemer på E18 ved Fornebu.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– I avkjøringsfeltet E18 vestgående ved Lysaker har det vært en trafikkulykke. Det er store trafikale problemer på stedet, skriver Oslo politidistrikt på Twitter. Ulykken forårsaket ikke alvorlige personskader.

Underkjølt regn

I rundkjøringen ved avkjøringsrampen på E6 Vassum i Follo i Viken kjørte tre biler i autovernet på samme sted.

Øst politidistrikt varsler om regn som fryser til is på bakken og svært glatte veier.

– Vi ber alle veifarende om å kjøre forsiktig. Det meldes om stedvis svært glatte veier med underkjølt regn, spesielt i Follo-området, melder distriktet på Twitter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Også gjennom natta har det vært glatt flere steder i Viken, Oslo og Innlandet – regionene til Vegtrafikksentralen øst, skriver Dagbladet.

– I lavlandet har det regnet voldsomt, og i fjelltraktene har det vært mye snø og vind. Når det har vært så ekstreme temperaturforskjeller som det har vært gjennom jula, har det vært krevende å få til et godt veigrep mange steder, sier trafikkoperatør Trude Lindstad i Vegtrafikksentralen øst til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På grunn av stedvis glatte veier i Innlandet må reisende regne med forsinkelser på enkelte bussavganger lørdag, skriver Innlandstrafikk på Twitter. De anbefaler å beregne god tid på reisen.

Politiet: Utsett bilturen

To busser og sju biler var involvert i en kollisjon på riksvei 7 ved Bromma i Nesbyen i Hallingdal fredag kveld. Ingen kom alvorlig til skade i hendelsen som skjedde klokken 20. Veien ble åpnet lørdag morgen.

Trafikkoperatør Marita Bakkebø ved Vegtrafikksentralen sør sier veistrekningen både er strødd og saltet, men ber folk la bilen stå.

– De som kan utsette bilturen bør gjøre det, sier hun til NTB.

En bilist forteller til Hallingdølen at han så flere biler i grøften langs riksvei 7 i Flå.

– Alle kjører med nødblinken på og i 20–30 kilometer i timen, fortalte en bilist.

En annen fortalte at det var helt speilblankt føre fra Krøderen og oppover.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er helt skøytebane. Jeg kjørte i 20 kilometer i timen og bare spant, fortalte han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er det stengt

Lørdag morgen er disse fjellovergangene stengt, ifølge Vegtrafikksentralen. For flere av overgangene gjøres det nye vurderinger i løpet av dagen:

* Rv13 Vikafjellet.

* E134 Haukelifjell.

* Rv7 Hardangervidda.

* Fv50 Aurland-Hol.

* Fv13 Gaularfjellet.

* Fv98 Ifjordfjellet

* Fv888 Bekkarfjord-Hopseidet

* Fv51 Valdresflya-Fagernes, stengt Garli-Bygdin

* Fv27 Venabygdsfjellet

* Fv51 Garli i Øystre Slinde, Innlandet

* Fv450 Brokke – Suleskard

* E69 Skipsfjordhøyda-Skarsvåg i Nordkapp

* E69 Skarsvåg-Nordkapp

* Fv8046 Skarsvåg i Nordkapp

* Rv52 Hemsedal: Styrt trafikkavvikling

Her er komplett oversikt over status ved samtlige fjelloverganger.