Naf advarer mot å la elbilen bremse selv på glattisen

Kraftig regenerering på elbiler kan gjøre at folk mister kontrollen på glatte vinterveier, advarer Naf. Arkivfoto: Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Kraftig regenerering på elbiler kan gjøre at folk mister kontrollen på glatte vinterveier, advarer Naf. Arkivfoto: Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Elbiler bremser nesten på egen hånd fordi de bruker bremseeffekten til å lade batteriet. Kraftig regenerering kan gjøre at du sklir på glatte veier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– På glatte veier er det lurt å skru ned bremseeffekten til et minimum eller helt av, sier kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i Naf i en pressemelding.

Når man slipper opp gasspedalen på en elbil, vil bilen bremse av seg selv og samtidig få litt påfyll av strøm. Det kan føre til man mister kontrollen på glatt føre.

– Når du kommer mot en sving på glatt føre og slipper gassen og regenereringen på bilen begynner å jobbe, kan bremsingen føre til at du sklir ut av veien i stedet for å komme deg trygt gjennom svingen, sier Sødal.

Han anbefaler også å være lett på gassen da det er fort gjort å spinne på glatt underlag.

Det er imidlertid mulig å justere regenereringen på de fleste nye elbiler etter føre, slik at man ikke trenger å ha den avslått gjennom hele vinteren, men kan justere det etter forholdene.