Det brenner i potetfabrikken på Lena i Østre Toten

Det brenner kraftig i potetfabrikken på Lena i Østre Toten. Deler av bygget har rast sammen. Nødetatene jobber på stedet med slukking.
Det brenner kraftig i potetfabrikken på Lena i Østre Toten. Deler av bygget har rast sammen. Nødetatene jobber på stedet med slukking. Foto: Jon Olav Andersen / Totens Blad / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det brenner fortsatt i et fabrikklokale på Lena i Østre Toten. Politiet har ikke informasjon om at det befant seg mennesker i bygget da brannen startet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innlandet politidistrikt fikk melding om brannen klokken 16.14. Da brant det kraftig i den ene delen av bygget.

To timer senere opplyste politiet til NTB at det fortsatt brant, men at brannmannskapene begynte å få kontroll på brannen.

Politiets operasjonsleder Stig Folstad Hansen sier de ikke har informasjon om at det befant seg personer i bygget da det begynte å brenne, men at de ikke er 100 prosent sikre.

Til Oppland Arbeiderblad sier innsatsleder Pål Gjestvang at brannvesenet jobber med å hindre spredning til tilstøtende bygg. Det ble en periode vurdert å evakuere nærliggende hus.

Da brannmannskapene kom til stedet, sto flammene over taket. Ved 17-tiden hadde deler av bygget rast sammen. Hansen sier til NTB at nødetatene har fått hjelp av en gravemaskin som bistår med å fjerne deler av bygget som har rast.

Ifølge politiet er det et stort kompleks som består av flere bygninger tilknyttet Selmer utvikling. I bygget som brenner, drives det blant annet produksjon av løk, grønnsaker og supper, skriver Gudbrandsdalens Dagningen.

Saken oppdateres