Kongen legger opp som seiler: – Alt har sin tid

Langenargen, Tyskland 20180702. Kong Harald ombord i sin seilbåt Sira i forbindelse med VM for 8-metere i Langenargen sør i Tyskland. Foto: FELIX KASTLE / DPA / NTB
Langenargen, Tyskland 20180702. Kong Harald ombord i sin seilbåt Sira i forbindelse med VM for 8-metere i Langenargen sør i Tyskland. Foto: FELIX KASTLE / DPA / NTB Foto: Felix Kastle / Dpa / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kong Harald har vært aktiv konkurranseseiler nesten hele livet og deltok i VM i sommer. Nå legger han opp, melder NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kongens båt ble nummer 10 i sommerens VM-seilas for 8-metere i Sveits.

– Det var veldig hyggelig. Det var morsomt å være med igjen. Men det var nok siste gang, sier kong Harald om sommerens VM-deltakelse til NRKs program «Året med kongefamilien».

– Alt har sin tid, sier kong Harald, som har kommet fram til at det er blitt vanskeligere å seile de siste årene. Han vet hva han kommer til å savne mest fra tida som aktiv seiler:

– Kameratskapet. Både om bord min egen båt, men også konkurrenter og venner man har truffet på sin vei i utlandet. Det er stort sett de samme menneskene som reiser rundt, sier han.

Han har deltatt i tre OL – i 1964, 1968 og 1972. Beste plassering her ble en 8. plass i 1964 – hvor kongen også var flaggbærer.

Det ble sølvmedalje under VM i både 1974 og 1984. I Kiel i 1987 tok han og mannskapet VM-gull for en-tonnere med båten «Fram X», som han fikk til 50-årsdagen.

I 2005 ble kongen årets seiler etter blant annet å ha vunnet EM-gull. Her hjemme har han vært med å vinne åtte kongepokaler i NM.