Fattig-hjelpere får besøk av kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit får vite mer om fattigdomsproblemet i Norge hos Kirkens Bymisjon i Oslo, før de drar videre til Frelsesarmeen for å pakke julekasser. Foto: Lise Åserud / NTB
Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit får vite mer om fattigdomsproblemet i Norge hos Kirkens Bymisjon i Oslo, før de drar videre til Frelsesarmeen for å pakke julekasser. Foto: Lise Åserud / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frelsesarmeen får kongelig besøk i dag. På veien dit får kronprinsparet vite mer om arbeidet for å hjelpe de stadig flere fattige her i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag kom det nye tall fra Statistisk sentralbyrå som bekrefter det de fleste merker på lommeboka: Vi har fått dårligere råd. Noen rammes så hardt at de må ty til veldedighet for å få mat i kjøleskapet – hvis de i det hele tatt har noe kjøleskap.

Samme dag besøker kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit noen av de store aktørene i Oslo som hjelper de fattigste. Hos Kirkens Bymisjon får paret en orientering fra Røde Kors, Blå Kors, Fattighuset, Frelsesarmeen og Kirkens Bymisjon om fattigdom i Norge.

På Frelsesarmeens slumstasjon på Rodeløkka skal de sammen med noen frivillige hjelpe til med å pakke julekasser.

I fjor fikk over 13.000 husstander hjelp før jul – blant annet mat, varme klær og tusenvis av julegaver.