Vintervær gir såpeglatte veier i både nord og sør

Snødekte veier ga en del problemer for biler og busser i Troms. Her fra Giæverbukta i Tromsø tirsdag kveld, hvor trafikken ser ut til å gå greit. Foto: Webkamera / Statens vegvesen / NTB
Snødekte veier ga en del problemer for biler og busser i Troms. Her fra Giæverbukta i Tromsø tirsdag kveld, hvor trafikken ser ut til å gå greit. Foto: Webkamera / Statens vegvesen / NTB Foto: NTB

Både i Nord-Norge og Trøndelag skaper snøværet trafikkproblemer tirsdag kveld. Også Østlandet begynner å merke de glatte veiene.

I Vestby sør for Oslo ble det like etter klokka 20 meldt om en frontkollisjon på Garderveien. Ingen ble alvorlig skadd i ulykken, melder Moss Avis.

Mange steder er det svært glatt på veiene i Øst politidistrikt. I Frogn, på grensa mot Nesodden, sto «flere titall biler på kryss og tvers», tvitrer politiet. På E6 mot Oslo snør det tett.

Vest for Oslo, i Asker, skapte et uhell store trafikkproblemer på E18. Ingen personer ble alvorlig skadd der heller.

– Vi oppfordrer til å kjøre i samsvar med vær- og føreforhold, tvitrer politiet.

På Frøya i Sør-Trøndelag er derimot to personer meldt alvorlig skadd etter en ulykke i snøværet litt tidligere på kvelden. Tre andre ble brakt til legevakt.

Troms politidistrikt har også meldt om flere utforkjøringer, blant annet har flere busser havnet i grøfta.

Farevarsel på gult nivå om snø gjelder for både Vestlandet og Trøndelag.