Forbrukertilsynet varsler rekordstor bot mot strømselskap og eier

Oslo 20180302. Illustrasjonsbilde på strøm, høyspentmast, energi, energipriser, strømpriser, strømkabel. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Oslo 20180302. Illustrasjonsbilde på strøm, høyspentmast, energi, energipriser, strømpriser, strømkabel. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: Ole Berg-rusten / NTB

Forbrukertilsynet varsler tre millioner kroner i bot for strømselskapet Tinde Energi og eieren Raymond Henriksen.

I de nye vilkårene selskapet sendte ut til sine kunder onsdag kveld, krever Tinde Energi blant annet av fastpriskundene skal betale den statlige strømstøtten de måtte få, videre til Tinde, ifølge Dagens Næringsliv (DN).

Forbrukertilsynet varsler en bot på tre millioner kroner mot selskapet, samt et gebyr på 400.000 kroner mot Raymond Henriksen etter brudd på markedsføringsloven, skriver Forbrukertilsynet i en pressemelding.

Antallet klager mottatt av Forbrukertilsynet gjør at tilsynet anser at det er sannsynlig at lovbruddene er begått overfor et stort antall kunder. Lovbruddenes art, grovhet, og omfang viser behovet for strenge sanksjoner, heter det.

Henriksen sier at vilkårsendringene Tinde Energi har varslet fra nyttår, er marginale, ifølge DN. Han opplyser til TV 2 at han ikke har sett nøye på begrunnelsen, men at han i utgangspunktet tenker at tilsynet har vært litt for raske på labben.

Tinde Energi har frist til nyttår til å etterkomme tilsynets krav.