Dette skjer i dag

Foto: Privat, Elden Advokatfirma / NTB
Foto: Privat, Elden Advokatfirma / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede sakene tirsdag 29. november.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rettssak mot dronesiktede Andrey Yakunin

Rettssaken mot Andrey Yakunin, som er tiltalt for droneflygning over Svalbard i august og september, starter tirsdag morgen i Nord-Troms tingrett.

Den tiltalte er en velstående forretningsmann med både russisk og britisk pass, bosatt i Italia. Det sentrale spørsmålet i saken vil bli om sanksjonslovene som gjelder russiske statsborgere i Norge også gjelder for Yakunin.

Faren hans er tidligere sjef for det gigantiske jernbaneselskapet Russian Railways og kobles av flere medier til Russlands president Vladimir Putin.

Utenriksministermøte i Nato

Nato holder utenriksministermøte i Romanias hovedstad Bucuresti. Utenriksminister Anniken Huitfeldt deltar. Tyrkia skal i løpet av møtet ha samtaler med svenske og finske representanter om landenes søknader om medlemskap.

Kina sender mannskap til romstasjon

Romfartøyet Shenzhou-15, som skal bringe tre taikonauter til Kinas egen romstasjon, Tiangong, skal skytes opp fra Jiuquan i Gansu-provinsen i Kina.

Verdenscupåpning i skiskyting

Verdenscupåpning i skiskyting for menn går av stabelen i Kontiolahti i Finland. Deltakerne skal gå normaldistanse: 20 kilometer.

Fire kamper i fotball-VM i Qatar

Det spilles i alt fire kamper i gruppe A og B i fotball-VM tirsdag. Ecuador spiller mot Senegal, Nederland spiller mot vertslandet Qatar, Wales spiller mot England og Iran spiller mot USA.