VG: FHI tilbyr sluttpakke til alle ansatte – én av fire skal ut

FHI-direktør Camilla Stoltenberg.
FHI-direktør Camilla Stoltenberg.  Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kort tid etter at regjeringen foreslo å stramme inn budsjettet til Folkehelseinstituttet (FHI) varsler instituttet nå at de tilbyr sluttpakke til alle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle som har vært ansatt i minimum ett år kan søke, og sluttvederlaget kan utgjøre mellom seks og ni månedslønner, skriver VG.

Regjeringen har foreslått å kutte i budsjettet med over 300 millioner kroner i neste års statsbudsjett. Instituttet har i dag om lag 1.150 ansatte.

– Vi må kutte cirka 300 årsverk og ha en reduksjon i drift på 100 millioner kroner i tillegg, sa direktør Camilla Stoltenberg til Dagens Medisin tidligere i november.

Hovedtillitsvalgt Hilde Risstad i Legeforeningen i FHI sier instituttet må kvitte seg med om lag en firedel av sine ansatte.

– Selv om den politiske beskjeden er at vi skal prioritere overvåking og beredskap, så er det nettopp disse områdene som vil bli hardest rammet. En risikovurdering konkluderer med at kuttene vil medføre høy risiko og usikkerhet knyttet til FHIs oppgaver.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun sier det er naturlig å ta ned budsjettet etter pandemiårene, men store kutt på kort tid gjør det svært krevende for dem.

– Da pandemien traff hadde vi akkurat vært gjennom en nedbemanningsprosess. Nå skal vi tilbake til 2019-nivået budsjettmessig, altså til samme nivå som før pandemien. Da var beredskapen for dårlig. Det har alle rapporter etter pandemien vist. At vi nå skal tilbake dit, samtidig som vi har fått mange nye oppgaver er veldig utfordrende.