Åpen for alle - alltid

Undersøkelse: En av fire har bedt venner og familie om økonomisk hjelp i år

Mat som ble delt ut på Frelsesarmeens distribusjonslager på Grünerløkka i Oslo fjor jul. Nå har andelen som ber om hjelp økt.
Mat som ble delt ut på Frelsesarmeens distribusjonslager på Grünerløkka i Oslo fjor jul. Nå har andelen som ber om hjelp økt. Foto: Lise Åserud / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En økende andel sier de har bedt venner og familie om økonomisk hjelp til å få hverdagen til å gå opp, viser en undersøkelse utført av Frelsesarmeen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Andelen er mer enn doblet siden koronakrisen, viser undersøkelsen, som er utført av Ipsos for Frelsesarmeen. Da samme spørsmål ble stilt i november 2020 svarte 9 prosent det samme, mot 23 prosent i år.

– Undersøkelsen vår viser også at stadig flere av dem som har bedt om hjelp fra familie og venner, har gjort det for første gang. 43 prosent svarte ja på dette i 2020 mot 54 prosent i år, sier kommunikasjonssjef Smith-Solevåg i Frelsesarmeen i en pressemelding.

Frelsesarmeen har flere steder i landet delt ut langt mer mat til trengende husholdninger enn tidligere. Enkelte steder har matkøene mangedoblet seg.

1 av 7 svarer at de har måttet be om økonomisk hjelp fra en offentlig eller ideell virksomhet i år. Nær halvparten har gjort det for første gang.

– Det ligger dypt i den norske folkesjela å skulle klare seg selv. Det gjør inntrykk på oss i Frelsesarmeen å daglig møte fortvilede folk i økonomisk krise, og i et omfang de selv ofte ikke engang har forestilt seg at de kunne havne i, sier Smith-Solevåg.