Sparte tre millioner på barnehagestreiken – styrker bemanningen

Mot slutten av streiken deltok over 3.600 ansatte i private barnehager i streiken.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Mot slutten av streiken deltok over 3.600 ansatte i private barnehager i streiken. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Barnehagestiftelsen Kanvas sparte 3 millioner kroner i lønnsutgifter i de 33 barnehagene som ble rammet av barnehagestreiken i høst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå har styret i Kanvas vedtatt at alle netto besparelser fra streiken skal komme barna i barnehagene til gode. Det opplyser daglig leder Robert Ullmann i Kanvas i en pressemelding mandag.

– Midlene skal primært brukes til å styrke bemanningen i tiden fram mot nyttår. Flere av de yngste barna har etter streiken hatt behov for en ny tilvenningsperiode og en godt bemannet avdeling etter å ha vært borte fra barnehagen i en lengre periode, sier han.

Samtidig mener Ullmann at det er urimelig at kommunene skal trekke tilbake tilskuddet fra streikerammede barnehager og selv spare penger på streiken.

– Dette er midler som skal komme barnehagebarn til gode, sier han.

Han opplyser at Kanvas har budsjettert med et underskudd på 25 millioner kroner i 2022.

Kanvas har 66 barnehager i Norge, noe som gjør dem til Norges største barnehagestiftelse med ideelle formål.

Streiken i de private barnehagene startet 17. oktober og varte i en måned. Mens streiken pågikk fikk barnehagene fortsatt mottatt kommunale tilskudd, samtidig som de sparte lønnskostnader.