Oljeministeren mener norsk sokkel er blitt mer ettertraktet

Olje- og energiminister Terje Aasland sier at avtalen med SV om å ikke avholde 26. konsesjonsrunde ikke vil bli videreført. Det kan bety nye leteblokker, sier olje- og energiministeren. Foto: Lise Åserud / NTB
Olje- og energiminister Terje Aasland sier at avtalen med SV om å ikke avholde 26. konsesjonsrunde ikke vil bli videreført. Det kan bety nye leteblokker, sier olje- og energiministeren. Foto: Lise Åserud / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norsk sokkel spiller en mye større, viktigere rolle for europeisk energisikkerhet enn noen gang, sier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen har en avtale med SV om ikke å avholde 26. konsesjonsrunde i år.

– En forlengelse av denne avtalen er ikke på bordet akkurat nå i de pågående budsjettforhandlingene med SV, sier Aasland til Dagens Næringsliv.

– Det kan bety nye leteblokker, sier olje- og energiministeren.

– Behovet for gass har jo ikke avtatt med den situasjonen som har utspilt seg med krigen i Ukraina, sier Aasland videre til DN.

Aasland mener pilene også peker oppover i det lange bildet, og at energikrisen har styrket posisjonen til Norge som olje- og gassprodusent.

– Jeg mener Barentshavets mulighet i et lengre tidsperspektiv har forsterket seg gjennom situasjonen som man opplever. Jeg opplever at EU er opptatt av at Norge skal videreutvikle olje- og gassaktiviteten, være en stabil og langsiktig leverandør av gass, sier Aasland.