SVs ledervalg fortsatt i det blå

Pål Julius Skogholt, tidligere ordførerkandidat i Tromsø, nå leder i SVs valgkomité, har snakket med tre lederkandidater som alle har nordnorsk bakgrunn. Men ingen av dem vil si at de stiller opp som ny SV-leder. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
Pål Julius Skogholt, tidligere ordførerkandidat i Tromsø, nå leder i SVs valgkomité, har snakket med tre lederkandidater som alle har nordnorsk bakgrunn. Men ingen av dem vil si at de stiller opp som ny SV-leder. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

SVs valgkomité snakket denne helgen med Kirsti Bergstø (41), Kari Elisabeth Kaski (35) og Torgeir Knag Fylkesnes (47), som alle nevnes som mulig ny SV-leder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men ingen av dem vil si at de stiller som ny partileder, skriver Klassekampen.

– Det er ingen tvil om at det ville vært enklere for organisasjonen å forholde seg til dette om det var tydelig hvem som var kandidater og ikke, sier Pål Julius Skogholt, leder i SVs valgkomité, til Klassekampen.

– Vi har hatt møte fredag og lørdag. Det har vi brukt til å snakke med så mange som mulig i landsstyret og sentralstyret for å få innspill og tilbakemeldinger. Vi har snakket med alle de tre, sier Skogholt.

Valgkomiteen har gitt SVs lokal- og fylkeslag frist til 20. desember for å komme med innspill om hvem de ønsker som ny SV-leder.

Tidligere i november kunngjorde Audun Lysbakken at han ikke stiller til gjenvalg på partiets landsmøte i mars neste år. 45-åringen har ledet partiet siden 2012.