Aasland ber olje- og gasselskapene fortsette å lete

– Norsk sokkel har mye større attraktivitet nå. Norsk sokkel spiller en mye større, viktigere rolle for europeisk energisikkerhet enn noen gang, sier Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap).
– Norsk sokkel har mye større attraktivitet nå. Norsk sokkel spiller en mye større, viktigere rolle for europeisk energisikkerhet enn noen gang, sier Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap). Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) sier at mulighetene i Barentshavet har forsterket seg i et lengre perspektiv. Han åpner for å lyse ut nye blokker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen har en avtale med SV om at 26. konsesjonsrunde ikke startes i år, men Aasland sier til Dagens Næringsliv at han er fri til å lyse ut nye blokker neste år.

– Norsk sokkel har mye større attraktivitet nå. Norsk sokkel spiller en mye større, viktigere rolle for europeisk energisikkerhet enn noen gang, sier Aasland.

Norge er blitt den største eksportøren av gass til Europa etter at Russlands leveranser ble strupet.

– Jeg mener Barentshavets mulighet i et lengre tidsperspektiv har forsterket seg gjennom situasjonen som man opplever. Jeg opplever at EU er opptatt av at Norge skal videreutvikle olje- og gassaktiviteten, være en stabil og langsiktig leverandør av gass, sier Aasland.