Nattens viktigste nyheter

Foto: Bernat Armangue / AP / NTB
Foto: Bernat Armangue / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 26. november

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Folk evakueres fra Kherson

Ukrainas myndigheter har begynt å evakuere folk fra nylig frigjorte Kherson som nå utsettes for voldsomme russiske artilleri- og rakettangrep.

Over hundre mennesker ble fredag transportert med tog til Khmelnytskyj i det vestlige Ukraina. 26 av dem var barn, ifølge infrastrukturdepartementet. Fredag ble ti mennesker drept i russiske angrep i byen.

Unntakstilstand innføres i Honduras

Honduras' president Xiomara Castro innfører unntakstilstand for å ta opp kampen mot gjengvirksomheten som er ute av kontroll i landet.

Honduras har lenge vært plaget av fattigdom, bandevirksomhet og vold og drap i forbindelse med narkotikasmugling. De siste årene har gjengene også i økende grad utsatt vanlige folk og butikkeiere for utpressing.

Brann i bolig i Stokmarknes

Et bolighus i Stokmarknes i Nordland brenner kraftig natt til lørdag. Brannmannskapene har kontroll på brannen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Nordland skriver på Twitter at beboerne i huset har kommet seg ut, men at nærliggende nabohus blir evakuert. Ingen skal ha kommet til skade i brannen.

USA inviteres til fredsforhandlingene i Colombia

Regjeringen i Colombia og ELN-geriljaen ønsker at USA skal slutte seg til fredsforhandlingene de har innledet i Venezuela.

Det er den nye presidenten i Colombia, Gustavo Petro, som tok initiativ til forhandlingene med den siste gjenværende geriljagruppa i landet, og forhandlingene startet mandag i Caracas.

Partene ble enig om å invitere USA til å delta i prosessen, ifølge en kunngjøring fra Norge. De vil også invitere Brasil, Chile og Mexico til å slutte seg til Norge, Cuba og Venezuela som garantister for prosessen.