Regjeringen vil ha risikovurdering etter oppkjøp av luftambulanse-selskap

Artikkelen fortsetter under annonsen

Luftambulansen i Norge er i ferd med å bli solgt til ukjente eiere, og regjeringen har bedt om en risikovurdering av det nye eierskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Helseforetakene eier Luftambulansetjenesten, og har satt driften ut til britiske Babcock. Etter at det børsnoterte selskapet vant forrige anbudskonkurranse skal de drive luftambulanse i Norge fram til 2025.

Dagens Næringsliv (DN) skriver at Babcock har solgt virksomheten i Norge og andre land til den britiske fondsforvalteren Ancala Partners, og at de skal ta over driften i løpet av året. Den reelle eieren er imidlertid ukjent, ifølge avisen.

DN stilte Helsedepartementet spørsmål om saken 8. november. Åtte dager senere skal departementet ha ringt til styrelederen i Luftambulansetjenesten, og dette ble etterfulgt av et krav om risikovurdering som ble sendt til helseforetakene 18. november.

Luftambulansetjenesten har hyret advokatfirmaet Bahr til å gjøre en risikovurdering. I bestillingen skriver de blant annet at de er svært opptatt av at de nye eierne ikke står på noen sanksjonsliste eller har tilknytning til Russland.