Ny vei mellom Bergen og Os utnyttes av råkjørere

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nye motorveien mellom Bergen og Os ble åpnet 31. oktober. Nå spres det videoer på nett som viser personer som kjører i over 280 kilometer i timen på veien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nye veistrekningen er den første motorveien i Vestland fylke som har en fartsgrense på 100 kilometer i timen, og den har ingen fotobokser. De første råkjørerne ble tatt av Utrykningspolitiet bare timer etter at veien åpnet.

Ifølge NRK spres det nå videoer på Tiktok av personer som kjører i over 280 kilometer i timen på veien, og en video som trolig er fra Lyshorntunnelen mellom Os og Bergen, viser en bil i 264 kilometer i timen.

– Ekstreme hastigheter som dette er fullstendig uakseptable. De som kjører slik, setter ikke bare sitt eget liv i fare, men også andre trafikanter blir utsatt for utrolig stor risiko, sier avdelingsdirektør Guro Ranes i Statens vegvesen.

Hun mener at hyppige kontroller samt oppsett av fotobokser må til for å sette en stopper for råkjøringen.

Rune Fimreite i politiets nettpatrulje sier at de er kjent med at det spres videoer med råkjøring i sosiale medier, og at de alltid undersøker slike saker når de får tips.