Studie: Nettbrett gjør barnehagebarns lek mindre kreativ

Studie: Barnas lek med nettbrett er mindre kreativ enn lek med fysiske leker. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Studie: Barnas lek med nettbrett er mindre kreativ enn lek med fysiske leker. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Barnehagebarns lek med nettbrett er langt mindre kreativ og fantasifull sammenlignet med lek med fysiske leker, viser en studie fra Uppsala universitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjennom å ta opp video av barn som leker i barnehagen, undersøkte forskerne mønstrene i barnas lek og hva de gjorde når de lekte med nettbrett, sammenlignet med fysiske leker. Studien viser at leken med nettbrettene var mer utforskende og hadde mindre elementer av fantasilek.

Måten barna leker på med nettbrett skiller seg også fra andre spill barn i den alderen normalt spiller, ifølge forskerne.

30 barn i to grupper deltok i studien: Én med 2-åringer og én med 4-5-åringer. Studien ble gjennomført i samarbeid med Institute of Education vid University College London.

– Selv om studien er ganske liten, viser den at man kanskje bør være forsiktig med å la førskolebarn bruke berøringsskjermer, sier Robin Samuelsson, språkforsker ved Uppsala universitet.

Resultatene i studien står i strid tidligere studier der det blir hevdet at ny teknologi vil gjøre barn mer kreative.