Sju av ti mener det offentlige må sørge for tilrettelagte boliger

Et klart flertall av de spurte mener det offentlige helt eller delvis har ansvar for tilrettelegging av boliger for dem som trenger det. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Et klart flertall av de spurte mener det offentlige helt eller delvis har ansvar for tilrettelegging av boliger for dem som trenger det. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det offentlige må ta helt eller delvis ansvar for at de som har behov for tilpasning av bolig, får slik tilrettelegging, viser Husbankens boligundersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bare tre av ti mener det er den enkelte som selv må ta ansvar for tilrettelegging dersom endringer i helse, funksjonsnivå og bevegelighet krever det, skriver Husbanken i en pressemelding.

Andelen som mener dette er et offentlig ansvar er størst blant unge, personer med lav inntekt og dem som bor i distriktskommuner, viser undersøkelsen.

Undersøkelsen er den første i en rekke av årlige boligundersøkelser Husbanken planlegger for å få innsikt i folks holdninger og preferanser knyttet til bolig.

Husbankdirektør Osmund Kaldheim sier det er behov for flere leiligheter over hele landet slik at flere kan bo hjemme lengre.

Blant de spurte svarer tre av ti at de opplever at boligen deres kan brukes av alle.

Drøyt 2.400 personer fra 20 år og oppover har deltatt i den landsdekkende undersøkelsen.